AOF-dag 2021

Categorie
AANBOD AOF
Datum
dinsdag 8 juni 2021 19:00 - 21:00
Locatie
Online
Telefoon
06 - 4839 5573
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Beste huisarts, 

Het Achterstandsfonds voor huisartsen in Amsterdam en Almere (AOF) nodigt graag jaarlijks alle Amsterdamse en Almeerse achterstandsdokters uit om elkaar te ontmoeten, uit te wisselen en geïnspireerd te worden door interessante gasten en discussies. We zullen dat dit keer in digitale vorm doen, op dinsdag 8 juni van 19.00 tot 21.00. Anders dan anders, maar met een mooi en gevarieerd programma!

De coronacrisis heeft op heel veel manieren invloed op het werken als huisarts en brengt voor huisartsen in achterstandswijken nog eens specifieke vraagstukken mee. Corona lijkt harder toe te slaan in deze wijken; informatie over het virus, over de maatregelen, over testen en over vaccineren lijkt moeilijker over te brengen. Mensen die al kwetsbaar waren lijken alleen nog maar meer kwetsbaar te worden en gezondheidsverschillen nemen toe. Maria van den Muijsenbergh (bijzonder hoogleraar Gezondheidsverschillen en Persoonsgerichte Integrale Eerstelijnszorg) belicht al deze verschillende aspecten in een presentatie, met aansluitend dialoog en uitwisseling. Wat kan de huisarts helpen om deze populatie in deze tijd zorg te verlenen? 

Het werk van een achterstandsdokter kent ook zonder de invloed van corona allerlei specifieke uitdagingen, bijzonderheden en dilemma’s. Aansluitend aan het eerste plenaire deel zijn er daarom een aantal keuze-workshops over uiteenlopende thema’s, onder meer:

  • Vroegtijdige signalering en screening van dementie onder migranten – door Jos van Campen en Miriam Goudsmit
  • Digitaal toneel en nagesprek over Stoppen met Roken: een nieuwe manier om met rokers in gesprek te gaan – door de sToppers
  • Ik Ontmoet Mij: Terugkijken op een jaar corona vanuit IOM- perspectief en werk en reflecteren over de stand van de psychosociale problematiek van bewoners in de Amsterdamse wijken – door Zina Platform

Inschrijven is kosteloos. Na aanmelding ontvang je voorafgaand aan de bijeenkomst het definitieve programma en de link. Accreditatie voor de bijeenkomst is in aanvraag.  

We hopen jullie in groten getale op 8 juni digitaal te mogen verwelkomen!

 

 
 

Alle datums

  • dinsdag 8 juni 2021 19:00 - 21:00

Powered by iCagenda