Kalender

 

Ik Ontmoet Mij

Categorie
AANBOD AOF
Datum
dinsdag 1 februari 2022 19:00 - 22:00
Locatie
Burgemeester de Vlugtlaan 125 in Amsterdam
Aantal beschikbare stoelen
12
Beschikbare stoelen
5

Dit betreft een herhaling van de succesvolle Ik-Ontmoet-Mijscholing van 4 november 2021, die door de deelnemers met gemiddeld een 8,7 is beoordeeld.

Tijdens deze scholing komen de volgende punten aan de orde.

  • Een klacht in de context van WIJ culturen zien en verklaren
  • Leren wat de hulpbronnen zijn binnen de WIJ culturen
  • Inzicht in ‘externaliseren’ van problemen.

Ik Ontmoet Mij is een cultuur sensitieve training voor vrouwen en mannen met een niet-westerse achtergrond met gezondheidsklachten. Deelname heeft een positief effect op de ervaren mentale, fysieke en sociale gezondheid. Veelvuldig verwijzen zorg en welzijn professionals in heel Amsterdam hun patiënten en cliënten door naar Ik Ontmoet Mij trainingen. 

Op dinsdag 1 februari 2022 organiseert het AOF in samenwerking met Ik Ontmoet Mij een workshop voor huisartsen en POH-GGZ medewerkers. Initiatiefneemster van Ik Ontmoet Mij en lichaamsgerichte therapeute Jale Simsek zal in een drie uur durende workshop,  huisartsen en POH-GGZ medewerkers een inkijk geven in de methodiek van Ik Ontmoet Mij. Hierin zul je ook leren om vanuit een collectief bril naar patiënten leren kijken die zelf in de collectieve georiënteerd culturen leven. Ook krijgt je inzicht in spanningsvelden tussen ik en de wij culturen waarin veel mensen met een migranten achtergrond zich bevinden.

 

Voorbeeldcasus

Turkse vrouw, 51 jaar. 2 volwassen kinderen. Heeft klachten als rugpijn/ schouder pijn; niet kunnen slapen. Is vaak moe.
Is mantelzorger voor de vader. Heeft al 6 jaar geen goed contact met de partner. Ze praten niet met elkaar.
Ze praat veel en kan niet stopen met klagen als ze eenmaal begint.
Haar zoon is getrouwd en heeft een kind. Haar dochter woont nog thuis en heeft van tijd tot tijd huilbuiten. Omdat moeder steeds haar kamer binnenkomt om op te ruimen. Dochter krijgt geen kans om zich los te maken.
Man heeft een eigen zaak en trekt zich terug in het werk; is weinig thuis. 
Ze vindt haar man egoïstisch en begrijp haar niet. 
Ze heeft het gevoel dat ze overal alleen voor staat. Haar familie zet haar vaak in als er problemen zijn; ze kan geen nee zeggen. Vooral niet tegen haar moeder. Die claimt haar steeds. 

AOF betaalt voor jou de kosten. De scholing is dus niet gratis. We vragen je verantwoordelijk met je inschrijving om te gaan.

Accreditatie huisartsen en POH-GGZ 3 punten

 

 
 

Alle datums

  • dinsdag 1 februari 2022 19:00 - 22:00

Powered by iCagenda

© 2018 AOF Amsterdam