Kalender

Dag van de Assistent - 2022

60
Categorie
AANBOD AOF
Datum
dinsdag 5 juli 2022 16:00 - 20:30
Locatie
Tolhuistuin, IJpromenade 2 - Amsterdam (t.o. Amsterdam Centraal Station)
Aantal beschikbare stoelen
100
Beschikbare stoelen
40
Telefoon
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

20220705 dag van de assistent

Het werk van een doktersassistent is dynamisch en afwisselend, maar kent – zeker nu – een hoge werkdruk. En: in achterstandspraktijken kan de hectiek en complexiteit nóg groter zijn. Het AOF nodigt je daarom van harte uit voor een gezellige en leerzame middag met leuke workshops. Tijdens een hapje en een drankje kun je bijpraten met je collega's.  

Programma

16:00 uur inloop en ontvangst
16:30 uur opening door Martine Samsom, voorzitter AOF en huisarts
16:45 uur workshopronde 1
18:00 uur dinerbuffet
18:45 uur workshopronde 2
20:00 uur afsluiting met drankje

Workshops

Per ronde kun je één van de volgende vier workshops doen. 

Cultuursensitief communiceren

Door Marjan Mensinga, trainer/adviseur Pharos, SPV/POH GGZ

In de dagelijkse praktijk kom je patiënten van allerlei achtergronden tegen. Welke rol speelt culturele achtergrond eigenlijk? In deze workshop zal het gaan over bewustwording van invloed van cultuur op je contact met de patiënt. Aannames heeft iedereen, maar hoe kan je die opmerken bij jezelf en wat doe je daar vervolgens mee? 
  

Omgaan met agressie

Door Academie4Weerbaarheid

Steeds vaker moeten assistenten omgaan met agressie van patiënten. Zowel grote als kleine onenigheden kunnen uitgroeien tot agressief gedrag. In deze workshop word je voorzien van handvatten om op een betere manier om te gaan met een mogelijk lastige en agressieve situatie. De workshop richt zich op verbale agressie en het de-escaleren van situaties. De dagelijkse praktijk is het uitgangspunt.

Deze workshop is een voorproefje op een training van twee middagen later dit jaar, waarvoor nu al kan worden ingeschreven | klik hier
  

Van altijd druk naar werkgeluk

Door Sprankel & Co

Er staat steeds meer druk op het werk als doktersassistent in een praktijk. De verschillende taken en de continue beschikbaarheid vragen veel van je. Hoe kun je veerkrachtig omgaan met deze uitdagingen die je hier dagelijks in tegenkomt? Na afloop van deze workshop heb je inzicht in hoe ´jouw´ stress ontstaat. Ook ben je je beter bewust hoe je kan sturen op werkplezier. Daarbij heb je praktische handvatten gekregen om beter met werkdruk om te gaan en met meer energie aan het werk te zijn.
  

Laat je horen

Door Sprankel & Co

Er zijn steeds meer verschillende professionals die samenwerken in de huisartsenpraktijk. Als doktersassistent heb je daar een belangrijke bijdrage aan. Je hebt je eigen plek als onderdeel van het team. Hoe kun je op een constructieve manier vanuit jouw rol voor jezelf opkomen in dit dynamische krachtenveld? Aan de hand van filmpjes, voorbeelden en oefeningen laten we je de kracht ervaren van de eigen regie nemen in uitdagende situaties. Door je uit te spreken en je verzoek te doen, zonder drama, kom je met meer vertrouwen op voor wat belangrijk voor je is. Na de workshop heb je ervaren dat, hoe spannend ook, het (constructief) uiten, beweging in gang brengt waarbij je de kans vergroot om goed gehoord te worden.
  

Accreditatie KABIZ 2,5 punten (ID 448478-892556)

De bijeenkomst wordt kosteloos aangeboden door het AOF

 

 
 

Alle datums

  • dinsdag 5 juli 2022 16:00 - 20:30

Powered by iCagenda

© 2018 AOF Amsterdam