Nieuws

Middelen Wmo voor zorgprofessionals

De gemeente Amsterdam ontwikkelt verschillende middelen om Amsterdammers te informeren over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Deze middelen zijn te gebruiken in de communicatie naar Amsterdammers. Maak hier vooral gebruik van. 

Resultaatgericht werken: van tijd naar resultaat 

De gemeente Amsterdam werkt op een andere manier dan voorheen als het gaat om de organisatie van zorg en ondersteuning aan Amsterdammers binnen de Wmo. Hier heb je in de praktijk al mee te maken. Een van de veranderingen is dat de Amsterdammer geen zorg en ondersteuning meer krijgt toegekend in uren, maar er wordt een resultaat afgesproken. Als aanbieder ga je met de Amsterdammer in gesprek over welke zorg er nodig is. In jouw dagelijks werk moet je deze omslag naar resultaatgericht werken overbrengen bij de cliënt. Om je hierbij te helpen, heeft de gemeente hierover een verhaal geschreven. Dit verhaal legt uit wat er is veranderd, waarom en wat de Amsterdammer hiervan gaat merken. Dit verhaal of elementen hieruit is te gebruiken tijdens gesprekken en om vragen te beantwoorden. Zo zorgen we ervoor dat alle Amsterdammers dezelfde informatie krijgen, ongeacht waar zij geholpen worden. Download hier de tekst.  

Folder Wmo

De gemeente helpt mensen om zo lang mogelijk thuis te wonen. Als zorgprofessional bekijk je samen met de Amsterdammer welke zorg en ondersteuning daarbij nodig zijn. En hoe we dat het beste kunnen regelen. Met familie, bekenden en mensen van zorgaanbieders. De folder is ontwikkeld voor Amsterdammers die niet eerder te maken hebben gehad met de Wmo. In de folder Zorg en ondersteuning regelen we samen staan alle Wmo-voorzieningen benoemd met een korte toelichting. Ook staat vermeld waar zij terecht kunnen voor het aanvragen van zorg en ondersteuning. Bestel hier de folder en help de gemeente de folder te verspreiden onder Amsterdammers waarvan je denkt dat zij in aanmerking komen voor één of meer van deze voorzieningen. 

6 Wmo animaties beschikbaar

De gemeente Amsterdam heeft zes animaties ontwikkeld over Wmo-voorzieningen. De animaties gaan over de onderwerpen: mantelzorg, eigen bijdrage, hulp bij het huishouden, dagbesteding, ambulante ondersteuning en het ondersteuningsplan. De informatie op onze website en informatiebladen is niet voor alle Amsterdammers begrijpelijk. Voor veel Amsterdammers is het taalniveau te hoog en is de informatie ingewikkeld. Via de animaties wordt de informatie op een eenvoudige manier aangeboden. De animaties leggen uit wat de voorziening is en waar de Amsterdammer terecht kan voor ondersteuning.

Gebruik van de animatie
Breng deze animaties zoveel mogelijk onder de aandacht van Amsterdammers via social media kanalen en communicatiemiddelen. Spreek je regelmatig cliënten voor uw werk? Dan kan je de animaties ook gebruiken tijdens de gesprekken met cliënt en deze samen bekijken op bijvoorbeeld een tablet of smartphone.

Animaties op eigen website gebruiken
Via deze links kan je de animaties op je eigen website publiceren.

Meer weten?

Heb je vragen over de communicatiemiddelen die de gemeente gebruikt? Stuur dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Alle informatie is ook terug te vinden op de website voor zorgprofessionals

© 2018 AOF Amsterdam