Nieuws

Website voor laaggeletterden met uitleg over corona

2020 04 01 steffie websiteBegrijpelijke informatie over het coronavirus voor kwetsbare doelgroepen. Zoals mensen met een licht verstandelijke beperking en laaggeletterden. Dat bevat de website corona.steffie.nl. De webhulp Steffie beantwoordt vragen als: Hoe zorg je ervoor dat jij en anderen niet ziek worden? Welke symptomen kun je verwachten als je het virus krijgt.

Ook onderwerpen als het op een juiste manier wassen van je handen en het maken van een dagindeling komen op de site aan bod. Wat kun je zoal doen? En het legt de nadruk op het belang van bewegen. De site is gemaakt in opdracht van de Rijksoverheid.

 

Beeld, geluid en oefeningen

Steffie zet zich in voor iedereen die in eigen tempo door beeld, geluid en oefenen meer wil leren over belangrijke onderwerpen, in dit geval dus over het coronavirus. Wat moet iemand wel en niet doen? Met tekeningen en simpele tekst, die ook kan worden voorgelezen, kan iedereen op een goede manier kennis nemen van wat het coronavirus inhoudt, en wat je wel en niet moet doen tijdens de coronapandemie.

 

Meer informatie

Het inhoudelijk ontwerp werd gemaakt door Leerzelfonline in opdracht het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Zie corona.steffie.nl

Auteur: Gerda van Beek, Taal & Teken

© 2018 AOF Amsterdam