Nieuws

Infograpic Welzijn op Recept in coronatijd

2020 07 08 Infographic WoRDe uitbraak van het coronavirus (COVID-19) en de daarop volgende lockdown hebben invloed gehad op onze mentale gezondheid. Verschillende onderzoeken laten zien dat er een toename te zien is van psychosociale en psychische klachten bij mensen. Dit leidt tot een toename van hiermee gerelateerde consulten in de huisartsenpraktijk. 

Niet alle psychosociale problematiek behoeft medische ondersteuning. Eerdere studies hebben al aangetoond dat psychosociale problematiek niet altijd medische of psychologische ondersteuning nodig heeft en dat doorverwijzing naar het welzijn het welbevinden van mensen verhoogt. Welzijn op Recept is een interventie waarbij huisartsen en andere eerstelijnszorgverleners mensen met psychosociale problematiek doorverwijzen naar het welzijn. 

De infographic en bijbehorende Q&A willen zorgprofessionals, sociaal werkers en beleidsmedewerkers werkzaam bij gemeentes stimuleren om juist in deze tijd extra in te zetten op het welzijn van inwoners en daarbij gebruik te maken van Welzijn op Recept. Welzijn op Recept is en blijft ook nu een eenvoudig concept met krachtige gevolgen. Belangrijk is het besef dat in coronatijd Welzijn op Recept, met een paar kleine aanpassingen, een zinvolle en goede verwijzing blijft. 

Meer informatie lees je hier

 

 

© 2018 AOF Amsterdam