Nieuws

Training ‘Effectief communiceren met migranten over antibiotica’

2021 04 14 MigrantencommunicatieWil je als huisarts de communicatie met je migrantenpatiënten verbeteren? Doe dan mee aan de training ‘Effectief communiceren met migranten over antibiotica’.

Deze geaccrediteerde training voor huisartsen (4 punten) bestaat uit een E-learning, avondtraining en eenvoudig patiëntmateriaal.

Als je meedoet als praktijk kan de training op je praktijk plaatsvinden op een afgesproken datum (vanaf minimaal 4 huisartsen). Daarnaast organiseren we 14 oktober in Amsterdam een training voor huisartsen die individueel willen deelnemen.

De training maakt deel uit van de PARCA-studie (Prescriptions of Antibiotics in pRimary CAre). Via o.a. filmpjes en oefeningen met een trainingsacteur willen we huisartsen ondersteunen in hun communicatie met patiënten met een migratieachtergrond en/of beperkte gezondheidsvaardigheden. We onderzoeken of het aantal voorgeschreven antibiotica vermindert na de training. We willen daarvoor gegevens opvragen bij het SFK, hiervoor hebben we van een ondertekende toestemmingsverklaring nodig (uw enige noodzakelijke inspanning voor deelname aan de studie).

Deelname is kosteloos en aanmelden kan als individu of als praktijk. De maximale tijdsinvestering is 4,5 uur. Meer informatie is te vinden op de website van GGD Rotterdam-Rijnmond of op te vragen bij de onderzoeker via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kan ook contact opnemen met Maaike Buskermolen (Arts-onderzoeker) via 06 - 3420 5352. 

De studie is een samenwerkingsverband tussen het Erasmus MC, de GGD Rotterdam-Rijnmond en Pharos. 

 

© 2018 AOF Amsterdam