Nieuws

Je hulp is nodig bij coronavoorlichting GGD

2021 04 14 coronavoorlichtingUit ervaring blijkt dat de aanwezigheid van een arts voor veel deelnemers aan coronavoorlichtingsbijeenkomsten van groot belang is. Vanwege toenemende drukte zoekt de GGD huisartsen die bij een voorlichtingsmeeting aanwezig zouden willen zijn om (medische) vragen te beantwoorden.

De komende maanden gaan meer en meer in het teken staan van vaccineren. Bij de GGD Amsterdam Amstelland komen dagelijks verzoeken binnen voor voorlichting middels online meetings en webinars over vaccineren. De behoefte aan dergelijke meetings is groot. Zeker onder Amsterdammers die niet zo makkelijk lezen, andere informatiebronnen gebruiken, die twijfelen…

De GGD wil graag tegemoet komen aan deze vraag om zo bij te dragen aan een maximale vaccinatiegraad.

De aanwezigheid van een arts blijkt voor veel deelnemers van groot belang. De GGD-artsen voorzien tot nu toe in deze behoefte, maar vanwege de toenemende drukte bij de GGD zoekt de GGD huisartsen en/of ziekenhuisartsen die bij een voorlichtingsmeeting aanwezig zou willen zijn om (medische) vragen te beantwoorden. Er zijn op dit moment bijvoorbeeld verzoeken binnen van verschillende groepen uit de Turkse gemeenschap, Eritrese groepen. Ook zijn er aanvragen van groepen ouderen met een autochtone achtergrond.

Informatie op een rij:

  • Je bent beschikbaar voor één of meerdere meetings van ongeveer 1 uur tot 1,5 uur.
  • Op korte termijn en ook voor de komende maanden.
  • Artsen met alle achtergronden zijn welkom. Er is daarbij speciaal behoefte aan artsen van Turkse, Marokkaanse, Eritreese, Ghanese achtergrond of die de betreffende taal spreken.

Hoe werkt het?:

  • Bij interesse stuur de GGD je naam, telefoonnummer, welke talen je spreekt, waar in welke wijk(en) je werkt, op welke momenten je zou kunnen en hoe vaak je mee zou willen doen.
  • Vervolgens wordt je benaderd door het corona-preventieteam.
  • Je wordt natuurlijk van tevoren gebriefd en krijgt de actuele FAQ-lijst over vaccineren.
  • Als dank krijg je van de GGD een VVV-bon.

Wil je meedoen?

Heel graag! Mail je reactie naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De GGD is blij met iedere reactie! Stuur dit bericht dus gerust door naar anderen die dit wellicht ook willen/kunnen doen. 

© 2018 AOF Amsterdam