Nieuws

Brochure voedings- en leefstijladviezen voor laaggeletterden en anderstaligen

2022 12 18 groenteEls van Beek, praktijkondersteuner somatiek in praktijk Mozaïek in Rotterdam-Zuid, heeft in haar werk te maken met een grote groep patiënten van niet-westerse afkomst. De taalbarrière vormde vaak een probleem in de communicatie met patiënten over hun voeding en leefstijl. Daarom heeft zij samen met huisarts Janneke Michiels en leefstijlcoach Chantal Weijman een brochure ontwikkeld waarin leefstijladvies wordt gegeven, vrijwel volledig op basis van duidelijk herkenbare afbeeldingen.

De brochure is een praktisch hulpmiddel bij het geven van voedingsadvies aan mensen met diabetes 2, overgewicht, metaboolsyndroom en cardiovasculair risico en niet alleen handig voor mensen die niet goed kunnen lezen, maar ook voor anderen, die in één oogopslag willen zien wat het voedingsadvies inhoudt. 

Het AOF heeft op dit moment nog brochures beschikbaar -zolang de voorraad strekt - voor praktijken in achterstandswijken. Wil je de brochure gratis ontvangen stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

© 2018 AOF Amsterdam