Nieuws

Nieuwe doktersassistenten opleiden met hulp van de AHa en het AOF

2024 06 13 BBLVraag een subsidie aan bij het AOF voor het aannemen van een BBL-doktersassistente! De subsidie bedraagt maximaal € 10.000.

Vanuit de Amsterdamse Huisartsenalliantie (AHa) is Marcia Kerster regiorecruiter voor het project BBL-doktersassistenten (Beroeps Begeleide Leerweg). Emmy Wolfswinkel van AOF sprak met Marcia over dit mooie project. In dit interview vertelt zij meer over dit project en wat het een huisartsenpraktijk kan opleveren.

Kan je in een paar zinnen uitleggen wat het project inhoudt?
Het doel van het project is om zij-instromers te laten instromen op leerwerkplekken voor de functie van doktersassistent in opleiding. Op deze manier versterken zij het team van een huisartsenpraktijk! Als praktijk kan je met ondersteuning van de AHa in 1,5 tot 2 jaar een doktersassistent opleiden, in de BBL-constructie, in jouw praktijk.
Zij-instromers hebben vaak al een arbeidsverleden en meer levenservaring. Zij maken doorgaans een bewuste keuze voor de carrièreswitch naar doktersassistente. De kans dat zij het team blijvend versterken, neemt daardoor toe.

Wat houdt de subsidie in?
Via het AOF kan je een subsidie tot maximaal € 10.000 aanvragen voor het aannemen van een BBL-doktersassistent. De subsidie is een tegemoetkoming in de werkgeverskosten. Het AOF stelt deze subsidie beschikbaar omdat juist in achterstandswijken het team van een huisartsenpraktijk extra ondersteuning kan gebruiken.

Waar ben je trots op?
Ik ben trots op de teams in de huisartsenpraktijken die een BBL-doktersassistent hebben aangenomen. Zij tonen toekomstgericht ondernemerschap! Verder ben ik vooral trots op de begeleiders van de BBL-doktersassistenten. Ondanks de werkdruk weten zij dat het een investering is zodat de werkdruk in de toekomst meer gedeeld kan worden binnen het team.

Wanneer is het project een succes?
Het project is een succes wanneer nóg meer praktijken ervoor kiezen om een BBL-doktersassistent aan te nemen. Dit is één van de manieren om meer doktersassistenten beschikbaar te stellen voor jouw team of jouw collega's.

Waar kunnen huisartsen terecht met vragen over dit project?
Kun je een leerwerkplek ter beschikking stellen? En wil je meer weten over de verschillende subsidiemogelijkheden? Dan kan je met mij contact op nemen.

Mijn gegevens zijn:
Marcia Kerster, regiorecruiter in opdracht van de AHa
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
06-21 52 24 68

© 2018 AOF Amsterdam