Nieuws

Nieuw: Aanbod voor achterstandsassistenten!

Eigenlijk hoeft dit niet gezegd of geschreven te worden, maar de assistenten in de praktijk zijn de ruggengraat van de huisartspraktijk. Deze dames zorgen ervoor dat de huisarts en andere mensen hun werk iedere dag zo goed mogelijk kunnen doen. 

Krachtige basiszorg in Amsterdam: huisartsen voelen zich ondersteund

In de vier grote steden werkt een aantal huisartsen en hun samenwerkingspartners in achterstandswijken in een project volgens de integrale aanpak 

De nieuwe verwijswijzer online

De nieuwe verwijswijzer is online! Wilt u weten waar u terecht kunt voor een verklaring over uw gezondheid of een keuring?

Verslag uit de spreekkamer van de huisarts, waar het veel te druk is

Ik werk als waarnemend huisarts in Rotterdam-Zuid, een relatief arme wijk, waar patiënten vaak met allerlei problemen tegelijk kampen. En hoe graag ik mijn patiënten...

 

Zorgverzekeringslijn

 

Heb je geen vast woonadres? Wat nu?

Ik ontmoet mij

Ik ontmoet mij is een lichaamsgerichte empowerment training voor vrouwen en mannen met een migranten achtergrond.

Krachtige Basiszorg gaat live!

Met gepaste trots lanceert Krachtige Basiszorg hun nieuwe website. De afgelopen maanden is hard gewerkt om een platform te ontwikkelen waar alle informatie over de aanpak Krachtige basiszorg te vinden is, aangevuld met nieuwe inzichten, ervaringen en deelnemers. Ook het nieuwste filmpje 'Krachtige basiszorg in de vier steden' vind je hier terug. Dit vertelt je meer over de werkwijze, doelen en resultaten van Krachtige basiszorg.

Nieuw AOF aanbod: het uurgesprek!

Zoals eerder aangekondigd is vanaf 2019 het ondersteuningsaanbod van het AOF gewijzigd. Veel zaken blijven ongewijzigd. De individuele ondersteuning met individuele budgetten die via de AOF website geregeld werden zijn echter vervallen. Nieuw in 2019 is onder andere de vergoeding van het uurgesprek.

Het gezicht van dementieonderzoek

‘Opgaan in de mist’ of ‘in je hersenen verdwalen’: het zijn zomaar een paar metaforen die mensen gebruiken als ze het over dementie hebben. Maar welke metaforen gebruiken ouderen en families met wortels buiten Nederland? En hoe kunnen we deze kennis gebruiken in de zorg en ondersteuning voor deze kwetsbare doelgroep? Het Radboudumc zoekt het uit.

Interessant onderzoek – Beter omgaan met lage gezondheidsvaardigheden in de curatieve zorg

Gezondheidsvaardigheden zijn vaardigheden die mensen nodig hebben om beslissingen te kunnen nemen ten aanzien van gezondheid en ziekte. Van burgers wordt steeds meer verwacht dat zij zelf een actieve rol op zich nemen in hun gezondheid en het omgaan met ziekte. Mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden zijn hier niet goed toe in staat.

Niet verzekerde patiënten?

Een veelgehoord probleem is een groep onverzekerde patiënten in de populatie van de huisarts. Deze groep zou mogelijk in achterstandswijken groter zijn. Om deze situatie beter te begrijpen hebben Jolien Schulte en Marije Holtrop de eigen patiëntenpopulatie onderzocht. 

Het uurgesprek voor huisartsen in achterstandswijken – meer tijd per patiënt voor de huisarts

Soms heb je meer tijd nodig om de achtergrond van klachten van personen beter te begrijpen. Dit zou de huisarts meer mogelijkheden geven om de oorzaak van de klachten te achterhalen en zo een betere oplossing te bieden.

© 2018 AOF Amsterdam