Nieuws

Studiereis Marokko 7-15 juni 2020

Als vervolg op eerdere studiereizen organiseren Marianne Groen en Shouf Shouf wederom een studiereis voor artsen naar Zuid Marokko. De studiereis vindt plaats van 7 tot 15 juni 2020. 

Beeldverhalen helpen zwangere vrouwen met stoppen met roken, nu ook als animatie in talen Nederlands, Arabisch, Berbers en Turks

Vaak willen vrouwen wel stoppen met roken als ze zwanger zijn, maar het lukt niet altijd. 7 op de 100 zwangere vrouwen rookt door. Ook al kennen ze de risico’s en nemen ze het stopadvies van hun zorgverlener serieus. Met nieuwe, begrijpelijke materialen kunnen zorgverleners hen nog beter helpen. Ontwikkeld samen met de vrouwen om wie het gaat. 

Scharrelruimte’ helpt bij aanpak multiproblematiek

Gerichte hulp aan 50 gezinnen met verschillende en gelijktijdige problemen heeft niet alleen toekomstperspectief voor de gezinnen opgeleverd, maar heeft de gemeente Den Haag naar schatting 1,5 miljoen euro aan maatschappelijke kosten bespaard. 

2018 – een beknopt verslag over de inzet van het AOF

Klik hier voor een beknopt verslag over de inzet van de financiële middelen in 2018.

Geaccrediteerde nascholing, verzorgd en vergoed door het AOF

Het AOF biedt vrijwel iedere maand een nascholing aan voor achterstandshuisartsen. Deze scholing is gericht op achterstandsproblematiek of praktijkvoering in achterstandswijken.

Stoptober - Informatiemateriaal voor de praktijk en wachtkamer

Juist in achterstandswijken wordt er meer gerookt. Het is voor inwoners daar door persoonlijke omstandigheden, stress en hun omgeving moeilijker om te stoppen, ook al willen zij dat vaak wel.

Nieuw: Aanbod voor achterstandsassistenten!

Eigenlijk hoeft dit niet gezegd of geschreven te worden, maar de assistenten in de praktijk zijn de ruggengraat van de huisartspraktijk. Deze dames zorgen ervoor dat de huisarts en andere mensen hun werk iedere dag zo goed mogelijk kunnen doen. 

Krachtige basiszorg in Amsterdam: huisartsen voelen zich ondersteund

In de vier grote steden werkt een aantal huisartsen en hun samenwerkingspartners in achterstandswijken in een project volgens de integrale aanpak van Krachtige basiszorg. Dit project wordt mogelijk gemaakt door het Achterstands Ondersteuningsfonds (AOF) en Zilveren Kruis.

De nieuwe verwijswijzer online

De nieuwe verwijswijzer is online! Wilt u weten waar u terecht kunt voor een verklaring over uw gezondheid of een keuring?

Verslag uit de spreekkamer van de huisarts, waar het veel te druk is

Ik werk als waarnemend huisarts in Rotterdam-Zuid, een relatief arme wijk, waar patiënten vaak met allerlei problemen tegelijk kampen. En hoe graag ik mijn patiënten...

 

Zorgverzekeringslijn

 

Heb je geen vast woonadres? Wat nu?

Ik ontmoet mij

Ik ontmoet mij is een lichaamsgerichte empowerment training voor vrouwen en mannen met een migranten achtergrond.

© 2018 AOF Amsterdam