Coaches

Betty Trum

Coaching & intervisie

Huisarts, huisartsopleider VUmc en supervisor/coach. NHG geregistreerd. Lid van Coaches voor Medici. Specialisaties: begeleide intervisie, coaching, loopbaanbegeleiding, supervisie, gespreksleider  visitatie.

Individuele coaching

Individuele coaching is een praktische vorm van begeleiding. Er is een concrete aanleiding en de doelen zijn helder geformuleerd. Een coaching traject bestaat meestal uit vier tot acht gesprekken van een uur. Coach vragen kunnen zijn:

  • Hoe haal ik weer meer energie uit mijn werk?
  • Hoe zorg ik voor een goede werk-privé balans? 
  • Wat wil ik wezenlijk in mijn leven en werk?
  • Hoe ga ik om met tijdsdruk? 
  • Hoe kan ik beter grenzen stellen?   

Intervisie

Bij intervisie wordt op gestructureerde wijze geleerd van eigen ervaringen en ervaringen van collega’s. De intervisiegroep (vier tot acht personen) onderzoekt de ervaring en de vraag van de inbrenger, en komt hierna met eigen inzichten, tips en adviezen. In feite is het een vorm van professionele consultatie. Je reflecteert op je eigen handelen en door dit systematisch te analyseren en te evalueren kom je op een hoger niveau van professioneel handelen en kun je ander gedrag ontwikkelen. Door de structuur te bewaken is de kans op een praktische uitkomst groot.

Over Betty Trum

Sinds 1983 ben ik, nog steeds met plezier, werkzaam als huisarts in een duo praktijk. Tevens ben ik huisartsopleider. Na het afronden van de kaderopleiding supervisie-coaching in 2011 ben ik naast drie dagen in mijn praktijk werkzaam als supervisor/coach.

Ik ben verbonden aan de huisartsopleiding van het AMC, waar ik intervisie geef aan de huisartsen in opleiding en aan de opleiders. Tevens geef ik supervisie aan de aios van de huisartsopleiding van Utrecht. Vanuit Teach de Teachers (AMC) begeleid ik de intervisie van de medisch specialisten die opleider zijn en de specialisten in opleiding. Tevens begeleid ik de intervisie van diverse groepen huisartsen en geef ik individuele coaching. Intervisie en coaching kan een belangrijke bijdrage leveren aan het voorkomen van burn out en het genereren van bevlogenheid en werkplezier.

Terug

© 2018 AOF Amsterdam