Coaches

Cosima Kliebenstein

Registerpsycholoog

Soms wil je je gedachten, vragen en twijfels even tegen iemand aanhouden, iemand die onbevooroordeelt luistert, van een afstand meekijkt, meedenkt en nieuwe perspectieven aandraagt. Of je nu huisarts, praktijkhouder, POH, PA bent of een andere rol binnen de praktijk hebt, wanneer je in een veeleisend beroep werkt, lijkt persoonlijke reflectietijd een luxe. Terwijl het tegelijkertijd zo belangrijk is om ook op de lange termijn plezier in werk te houden en goed en gezond te blijven functioneren. 

Als A&O psycholoog, (loopbaan)coach, teamcoach en ervaren HR professional ondersteun ik op persoonlijk vlak en in teamverband. Denk hierbij aan thema’s als:

Op individueel niveau:

  • Loopbaanvraagstukken
  • Persoonlijke effectiviteit
  • Werken naar je waarden
  • Omgaan met veranderingen
  • Positief Leidinggeven
  • Mentale druk verlichten

Op teamniveau:

  • Energiek samenwerken in het team
  • Constructieve gespreksvoering (feedback, samen leren en ontwikkelen)
  • Versterken van de teameffectiviteit (sterke kanten benadering)

Aanpak
Als basis maak ik gebruik van verschillende methoden en modellen uit de positieve psychologie waarbij ik graag werk vanuit de sterke kanten benadering: wat gaat er allemaal al goed en wat kun je (nog) meer inzetten om tot het gewenste resultaat te komen. Er zijn een aantal basisthema’s die bijdragen aan het versterken van het werkplezier en het werkvermogen, die de effectiviteit en energie vergroten. Denk hierbij aan heldere besluiten nemen, goede zelfzorg, (samen)werken vanuit sterke kanten, trouw blijven aan je eigen waarden, stilstaan bij successen en een positieve kijk op zaken. 

Geen vraag is hetzelfde, elk traject is maatwerk. Daarom starten we met een kennismaking waarin we de vraag en het doel van het traject gaan verduidelijken. Als het klikt en we zijn het eens over de invulling van het traject, gaan we van start! Tussen geplande sessies ga je zelf aan de slag met opdrachten en oefeningen. De uitkomsten hiervan worden tijdens de vervolgsessie besproken. 

Uiteraard is alles wat er besproken wordt en alle informatie die naar voren komt vertrouwelijk van aard en wordt als zodanig behandeld. 

Achtergrond
Mijn persoonlijk drijfveer in mijn werk is de rotsvaste overtuiging dat iedereen een eigen belangrijke bijdrage levert aan onze samenleving. Daar wil ik vanuit mijn kennis en expertise aan bijdragen. Ik heb me gespecialiseerd in het verbeteren van de inzetbaarheid van medewerkers en het vergroten van de effectiviteit van teams. Tijdens mijn eerste studie Bedrijfseconomie raakte ik geïnteresseerd in hoe je er als organisatie voor kunt zorgen dat medewerkers gezond, gemotiveerde en bevlogen aan het werk zijn en blijven. Voor mij was de studie Psychologie van Arbeid, Gezondheid en Organisatie en de verdieping in de Positieve Psychologie dan ook een logisch vervolg. In de afgelopen 25 jaar heb ik in verschillende (interim) HR functies gewerkt en ben ik vier jaar directeur geweest van een patiëntenorganisatie. Sinds 2007 werk ik als zelfstandig (team)coach en begin 2023 heb ik Cosi Vibes opgericht van waaruit ik medewerkers en teams help om (nieuwe) energie in het werk aan te boren.

Wil je meer weten? Neem vooral een kijkje op de website van Cosi Vibes of kijk op mijn LinkedIn profiel.

 

Terug

© 2018 AOF Amsterdam