Nieuws

Nieuwe trainingen 'Ik Ontmoet Mij'

ik ontmoet mijIn 2013 ontwikkelden Jale Simsek en Myriam Sahraoui van theatercollectief Zina de training Ik Ontmoet Mij (IOM) en sindsdien hebben honderden vrouwen en mannen uit diverse migrantengemeenschappen in verschillende wijken van Amsterdam, zich via zelfontwikkeling geïndividualiseerd. En dat is niet vanzelfsprekend binnen de collectieve culturen waar zij uit afkomstig zijn.

De training, bestaande uit tien intensieve sessies van elk drie uur, gaan onder andere ook over het Ik en de ander; verwachtingen uit de omgeving, de relatie tussen man/vrouw, de ouders maar ook het kind in je zelf.

In februari en maart gaat Zina weer van start met een nieuwe reeks trainingen in Amsterdam, in de stadsdelen Nieuw-West, Noord en Zuidoost. Corona geeft uitdagingen, maar daar zijn oplossingen voor.

“We vinden desondanks fijne manieren om in verbinding te blijven met mannen en vrouwen in psychische nood om zo hun isolatie te verkleinen. Want de nood blijft en de problemen worden door Corona urgenter, zeker als het sociale leven stilvalt. Op alle locaties hanteren wij de RIVM-voorschriften. Wanneer een lockdown ons ervan weerhoudt op locatie te werken, blijven trainers digitaal of met een wandeling in contact met deelnemers om hart en hoofd te luchten”.

Het AOF financiert de trainingen, zodat patiënten kosteloos kunnen deelnemen! Voor meer informatie neem contact op met projectleider en trainer Myriam Sahraoui of ga naar adelheidzina.nl. Aanmelden via Yolanda de Vries.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
  • 020 776 16 88

Foto: Leendert Vooijce

© 2018 AOF Amsterdam