Nieuws

Kosteloos aanvragen: roadmaps voor zorg aan onverzekerden

2024 01 25 Roadmaps onverzekerden1

Taal- en cultuurbarrières compliceren het voor sommige patiënten om zich goed door ons Nederlandse zorgsysteem te bewegen.

Wanneer mensen hierbij ook onverzekerd en dak- of thuisloos zijn gaat het nog vaker mis: mensen komen niet aan in het ziekenhuis, stellen zorg af uit angst voor de kosten of krijgen hun medicijnen niet mee. Een groep van naar schatting 30.000-50.000 mensen leeft in Amsterdam zonder zorgverzekering en vaste woonplaats.

Stichting Kruispost stelt huisartsen deze Roadmaps ter beschikking die patiënt en zorgverlener kunnen helpen om onverzekerden op de juiste manier in de 2e lijn te krijgen. De voorkant legt uit hoe iemand zich financieel door het proces heen moet bewegen en waar patiënt terecht kan voor hulp. De achterkant legt uit waar de financiële balies zich bevinden per ziekenhuis en hoe zorgverleners kunnen declareren bij het CAK indien patiënt zelf niet (het volledige) bedrag kan betalen.
Het AOF vergoedt een pakketje van deze kaarten in vijf talen (ENG/SPA/FRA/POOLS/AR) voor alle huisartspraktijken in Amsterdam en Almere.

Je kunt een pakket bestellen via deze link: Bestellen 

 

2024 01 25 Roadmaps onverzekerden2

© 2018 AOF Amsterdam