Nieuws

Krachtige Basiszorg – werken volgens het 4D-model

Twee praktijken en twee gezondheidscentra zijn voornemens om in het najaar te starten met het project Krachtige Basiszorg. Hoewel de start enige vertraging heeft opgelopen is er in tussentijd hard gewerkt om het project op te starten.

Het project is een initiatief vanuit de deelnemers zelf in samenspraak met Zilveren Kruis en het AOF. Het is geïnspireerd door de succesvolle pilot in Utrecht Overvecht, maar zal hier een Amsterdams karakter krijgen. De kracht van Krachtige Basiszorg is namelijk dat het een gemeenschappelijke werkwijze hanteert en tegelijkertijd veel ruimte biedt om maatwerk op patiënt-, praktijk- of wijkniveau toe te passen.

De gemeenschappelijkheid zit in het werken met het 4D-model waardoor de huisarts naast het medische ook het sociale, maatschappelijke en psychische domein van de patiënt bespreekt en meeneemt in de keuzes die er gemaakt worden. Dit leidt tot een meer integrale benadering en behandeling, maar kost ook meer tijd en vereist afstemming met het netwerk. Hiervoor krijgt de huisarts financiële ondersteuning. Zo krijgt uiteindelijk de patiënt betere én beter afgestemde zorg, de huisarts meer mogelijkheden om passende hulp te bieden en is er meer maatwerk geleverd waardoor onnodige doorverwijzingen, dubbel werk of andere vormen van verspilling beter wordt voorkomen. 

Het AOF ondersteunt het werken middels het 4D-model en werkt hiervoor samen met Volte. Volte is een netwerk van experts, waaronder huisartsen en andere professionals, die veel ervaring hebben met het 4D-model, onder andere in Overvecht.

Trainingen

Ook financiert het AOF de 'Training complexe patiëntenzorg' voor huisartsen in achterstandswijken in Amsterdam. Dit kan worden verzorgd als: 

  • Maatwerk training
  • Training of workshop voor één huisarts(praktijk)
  • Training of workshop (multidisciplinair) in groepsverband 

In het najaar start een training met open inschrijving voor huisartsen in Amsterdam. Zodra hier meer informatie over bekend is, wordt dit op de website geplaatst.

Informatie

Voor meer informatie over een training, het project of het 4D-model bel of mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., AOF-projectleider.

  • 088  34  33  041
  • 06  420  64  321
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  

Lees ook

 

© 2018 AOF Amsterdam