Nieuws

Algemene verordering gegevensbescherming & veilig mailen

Algemene Verordering Gegevensbescherming (25 mei 2018) wordt nog strenger toegezien op het gebruik van veilige communicatie. Dit gaat zowel om communicatie met de patiënt als communicatie tussen zorgverleners. 

Voor de meeste professionals werkzaam in de eerste lijn in de regio Amsterdam geldt dat ze al in het bezit zijn van een secure e-mail account van Zorgmail (dit krijg je bij een Edifact abonnement via Zorgmail). Hierdoor kunnen zij onderling veilig mailen. Voor alle eerstelijns abonnees is het sinds maart 2017 mogelijk om ook een veilige manier met patiënten te mailen, hiervoor is Zorgmail uitgebreid met de Premium variant. Deze moet je alleen nog zelf activeren. 

Werk je nog niet met Secure E-mail of heb je vragen over het gebruik en het activeren van de Premium variant? Ga dan naar de website of neem Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. op met de EZDA (helpdesk 010-288 16 64).  

Koppeling zorgmail en veilig mailen

In januari zijn Zorgmail en ‘Veilig Mailen’ van Zorgring Noord Holland Noord met elkaar gekoppeld. Hierdoor kunnen Amsterdamse gebruikers van Zorgmail veilig zorgcorrespondentie uitwisselen met zorgverleners in Noord Holland. Zorgring Noord Holland Noord heeft al haar e-mail domeinen gekoppeld. Dit betreft onder andere de aangesloten apotheken, huisartsen, Espria, Evian, Parnassia en de ziekenhuizen in Alkmaar, Den Helder, Beverwijk, Hoorn, Purmerend en Zaandam.

Vanuit Amsterdam zijn er 80 domeinen gekoppeld, onder andere de zorgorganisaties Amstelrade, Amstelring, Cordaan, de Bascule, Doras, Reade, Zonnehuisgroep Amstelland en de ziekenhuizen AMC, Amstelland, AvL/NKI, BovenIJ, OLVG en de VU. Ook gekoppeld zijn de op Zorgmail aangesloten Amsterdamse huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, klinieken en apotheken. 

 

© 2018 AOF Amsterdam