Nieuws

Hulp bij aanvragen coronapas

2021 09 30 corona appHet regelen van een coronapas kan moeilijk zijn voor mensen die bijvoorbeeld niet goed met een computer of smartphone overweg kunnen. Amsterdammers kunnen op meerdere plekken in de stad hierbij hulp krijgen. Bekijk het overzicht. En biedt jouw organisatie hulp? Geef het door.

In Amsterdam heeft ruim 20% van de bewoners vanaf 13 jaar geen of weinig ICT-vaardigheden. 1 op de 5 Amsterdammers kan dus geen coronapas voor zichzelf regelen. Ook niet de papieren versie, want die vereist een e-mailadres of DigiD en is voor mensen die niet gevaccineerd zijn eigenlijk geen optie.

Dit betekent dat met de invoering van het verplichte coronatoegangsbewijs ruim 200.000 mensen uitgesloten zijn van (delen van) de samenleving. Daar wil de gemeente Amsterdam mensen bij helpen.

 

Oproep: biedt jouw organisatie hulp? Geef het door

Samen met de OBA werkt de gemeente Amsterdam aan een digitale kaart waarop Amsterdammers en organisaties snel kunnen zien waar er hulp wordt geboden rond de CoronaCheck-app en/of het printen. Biedt jouw organisatie hulp? Help dan mee het overzicht compleet te maken en geef de hulp van jouw organisatie door via het formulier

 

Amsterdammers verwijzen

Amsterdammers kunnen op verschillende plekken terecht voor persoonlijke hulp bij het printen of het maken van een code op uw telefoon. Overzicht van organisaties die Amsterdammers kunnen helpen.

Bron: gemeente Amsterdam

 

© 2018 AOF Amsterdam