Nieuws

Even voorstellen

Per 1 april is het AOF-team versterkt met Emmy Wolfswinkel en Sabina Mak. Samen volgen zij Hiske stokvis op met Emmy als adviseur en Sabina als projectleider-AOF. 

Emmy (links)
Mijn naam is Emmy Wolfswinkel. Ik ben 27 jaar en woon in Amsterdam. Sinds oktober 2023 werk ik als adviseur bij Elaa en vanaf april 2024 bij het AOF. Tijdens mijn studie Bewegingswetenschappen heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan voor nieuwkomers in Nederland. Dit heeft mijn interesse voor andere culturen gewekt. Hierdoor ben ik Gezondheidswetenschappen gaan studeren met een focus op cultuursensitiviteit, migratie en mensenrechten. In de rechten van de mens is vastgelegd dat iedereen recht heeft op zorg, ongeacht waar je wieg staat. Door mijn sterke rechtvaardigheidsgevoel wil ik graag mijn steentje bijdragen aan een toegankelijke gezondheidszorg voor iedereen. Ik ben blij dat ik nu met het AOF huisartsen en assistenten kan ondersteunen om het werkplezier te vergroten. Zo zorgen we samen dat de huisartsenzorg beschikbaar blijft voor inwoners van achterstandswijken in Amsterdam en Almere!

Sabina (rechts)
Mijn naam is Sabina Mak, 40 jaar, en sinds 2019 werk ik als senior adviseur bij Elaa. Naast mijn werk bij Elaa, werk ik 1,5 dag in een huisartsenpraktijk als POH-Ouderen. Ik vind de combinatie advies, beleid en praktijk ontzettend waardevol. Oorspronkelijk kom ik ook uit ‘de praktijk’. Tijdens mijn studie Klinische Psychologie (VU) werkte ik jarenlang als helpende op een PG-afdeling, en daarna een periode als verpleegkundige in het OLVG (HBO-V duaal). Tijdens het werk dacht ik geregeld: ‘Dit kan toch veel prettiger voor zowel de professional als de patiënt.’ Die gedachten overheersten het plezier in mijn werk, waardoor ik de overstap maakte naar Vilans en daarna het Ben Sajet Centrum. Op beide plekken was ik projectleider van diverse projecten voor het verbeteren van de ouderenzorg. Bij Elaa zet ik mij onder andere in voor het programma Beter Oud in Amsterdam (BOA) en op het thema dementie (o.a. handreiking RM-procedure). Als ik vervolgens van huisartsen of andere professionals hoor dat deze projecten daadwerkelijk impact hebben op hun (ervaren) werkdruk, kan mijn dag niet meer stuk. Wat mij aanspreekt aan het AOF is dat huisartsenpraktijken uit achterstandsgebieden laagdrempelig een projectaanvraag kunnen doen om met de werkdruk aan de slag te gaan en het werkplezier te vergroten. Geen ingewikkelde procedures maar kleinschalig en snelle impact. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om samen met huisartsenpraktijken goede ideeën om te zetten in concrete AOF aanvragen!

 

Wij staan je graag te woord!

  
         
           Sabina Mak

           projectleider
          Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
         06 - 435 62 518

 
 

      Emmy Wolfswinkel
               adviseur
     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
          06 - 141 68 664

© 2018 AOF Amsterdam